Al Jarreau

Als 16 jarige puber probeerde ik Roof Garden van Al Jarreau mee te zingen, onmogelijk. Wat hij van " Does anyone wanna go waltzing in the garden?" maakte was alles behalve een duidelijke tekst. Door Jarreau's grootse hit "Roof Garden" ben ik naar Muziekwinkel Frits Willemsen gelopen om de LP " Breakin' Away" aan te schaffen. Het is ook de enige plaat die ik van Al Jarreau gekocht heb. Zoals velen met mij. In de Top 2000 komen zijn nummers niet meer voor.

Op 12 april lag het album " Breakin' away" bij ons op de draatafel bij de Sunday Morning Classics.

Al Jarreau

Alwyn Lopez "Al" Jarreau (12 maart 1940–12 februari 2017) was een Amerikaans jazz- en popzanger. Al Jarreau stond bekend om zijn vaak geïmproviseerde scatzang en het vermogen om muziekinstrumenten met zijn stem na te bootsen, waaronder gitaar en percussie. Hij is de enige zanger die Grammy Awards heeft gewonnen in drie categorieën: jazz, R&B en pop.

Als zoon van een predikant kreeg hij de eerste zangervaringen in het kerkkoor. Hij studeerde eersAl Jarreaut psychologie aan het Ripon College, waar hij 's avonds optrad in een zanggroep genaamd "The Indigos". In 1962 studeerde hij af, en ging hij "Vocational Rehabilitation" studeren aan de Universiteit van Iowa. Hierna ging hij werken als welzijnswerker, maar later besloot hij professioneel zanger te worden. In Californiëtrad hij met een jazztrio, onder leiding van George Duke, op in kleine clubs. Zijn eerste album werd in 1965 uitgebracht. Eind jaren zestig deed hij enkele tv-optredens, waaronder bij Johnny Carson.

Breakin' Away (1981) is zijn best verkochte album. Op dit album staat de hit "Roof Garden" en het nummer "We're in This Love Together".

Begin februari 2017 werd bekend dat Jarreau vanwege gezondheidsredenen met pensioen wilde gaan. Hij was met uitputtingsverschijnselen opgenomen in een ziekenhuis in Los Angeles. Al Jarreau overleed enkele dagen later op 76-jarige leeftijd.

Bron: Wikipedia

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede