Alison Moyet

Het was 1986 en ik woonde net op mijzelf in Raalte. Een goede geluidsinstallatie had ik al en dat wist  buurvrouw Ine Tutert ook snel. Mobieltjes waren er nog niet. Elkaar bellen deed je met een bedraade huistelefoon met draaischijf (niet meer voor te stellen). Door " Love Resurrection" heen hoorde ik nog net de telefoon. Het was Ine. " Mag alsjeblieft Alison Moyet wat zachter". Helaas heb ik haar tot op heden nog nooit live zien optreden.

Alison Moyet

Alison Moyet werd geboren in Billericay en groeide op in Basildon. Haar vader is Fransman en haar moederAlison Moyet is Engelse. Op haar zestiende ging Moyet van school. Na een tijdje in een winkel gewerkt te hebben begon ze een opleiding tot pianostemmer, waar ze echter na twee jaar mee ophield, omdat ze toen met de band Yazoo, waar ze samen metVince Clarke in zat, een hit had met de nummers 'Only You' en 'Don't Go'.

Moyet maakte met Yazoo twee albums, en de band kreeg een Brit Award voor Beste Nieuwe Band, voordat hij werd opgeheven. Haar solodebuut noemde ze Alf, naar de bijnaam die ze van Vince Clarke gekregen had in haar punktijd. Ze maakte verschillende cd's, won nog drie Brit Awards en verschillende andere prijzen, en toerde over de hele wereld. Ze staat in de top 5 van best verkopende Britse zangeressen ooit.

In 2001 speelde Moyet Matron ‘Mama’Morton in de musical Chicago, en kreeg goede kritieken.

Op 6 mei 2013 verscheen haar nieuwste album The Minutes.

Sunday Morning Classics: op 19 juli 2020 was Alison te gast bij onze Sunday Morning Classics met haar album "Alf".

Bron: Wikipedia

https://alisonmoyet.com/

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede