Barbra Streisand

Ik denk dat we kunnen stellen dat Babra Streisand behoort tot het selecte groepje beste zangeressen van de wereld. Helaas nog nooit live kunnen zien...

Op 7 juni 2020 was Barbra te gast bij onze Sunday Morning Classics.

Barbra Streisand

Barbara Joan Streisand (24 april 1942) werd geboren in Brooklyn, New York. Haar ouders waren van Barbra Streisandjoodse afkomst.  In haar jeugd werd ze zangeres in een club. In 1962 tekende ze haar eerste platencontract en haar debuutalbum Barbra Streisand Album won twee Grammy's in 1963. Streisands eerste nummer 1-album was People, dat in oktober 1964 de bovenste hitpositie bereikte. In de jaren 60 zong ze ook in musicals, trad ze op in televisieshows en maakte ze haar eerste film. In totaal heeft Streisand meer dan zestig albums uitgebracht, waarvan twaalf soundtrack-albums bij films. Ze is de vrouwelijke artiest met de meeste gouden, platina en multi-platina albums. In 2000 nam ze bijna afscheid van het liveoptreden met haar Timeless-tour. Haar laatste concert vond plaats op 28 september 2000 in Madison Square Garden, New York. In 2006 heeft ze echter weer een tournee gedaan in Noord-Amerika en Canada, samen met Il Divo als haar gast. Het eerste concert van deze tournee vond plaats op 4 oktober 2006 in Philadelphia, Pennsylvania en het laatste concert op 20 november 2006 in Los Angeles, Californië. Voor het eerst in haar meer dan 40-jarige carrière maakte Barbra in 2007 een Europese tour. In 1994 heeft ze wel al in Londen een aantal concerten gegeven maar in 2007 vonden er concerten plaats in meerdere Europese steden.

Op 6 en 10 juni 2013 heeft ze voor het eerst in Nederland opgetreden in de Ziggo Dome. Op 6 juni vertelde Streisand dat ze met de Britse zangeres Adele een duet wil en dat zij een nummer schrijft over vrouwen en hartziekten. In 2014 kwam Barbra Streisand met Partners op de eerste plaats binnen in de Billboard 200 Chart. Daarmee is zij de eerste artiest die zes decennia achtereen met minstens één album de bovenste plek van de hitlijst heeft weten te bereiken. Partners is in totaal het tiende nummer 1-album van Streisand in de Billboardlijst. Daarmee is zij vrouwelijk recordhouder.

Bron: Wikipedia

https://barbrastreisand.com/#home

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede