Beyoncé

Beyonce is de lead-zangeres van Destiny's Child, in 2003 brengt ze haar solo-debuut Dangerously In Love uit. Het album levert haar vijf Grammy's op. Beyoncéheeft ondertussen al zes albums uitgebracht.

Beyoncé Knowles wordt geboren op 4 september 1981. Na een aantal zeer succesvolle albums neemt Destiny's Child in 2002 een pauze. De meiden beginnen op dat moment aan hun solo-carrières te werken.

'Crazy In Love'

Beyoncéscoort in 2003 een gigantische zomerhit met 'Crazy In Love'. Het is de eerste single van haar debuutalbum Dangerously In Love. Rapper Jay Z doet mee op de track. De twee krijgen uiteindelijk een relatie. De populariteit van Beyoncé overstijgt die van Destiny's Child. Singles als 'Baby Boy', samen met Sean Paul, 'Naugthy Girl' en 'Me, Myself and I' scoren ook zeer goed.

Reünie

Destiny's Child komt in 2004 weer bij elkaar. Er verschijnt een nieuw album en een aantal goedscorende singles. De reünie duurt echter niet lang. De groep besluit in 2005 voor goed uit elkaar te gaan.

Tweede studio-album

Het einde van Destiny's Child betekent nog meer succes voor Beyoncéals solo-artiest. Ze brengt in september 2006 haar tweede studio-album B'Day uit. In de eerste week dat het album uit is, worden er in de Verenigde Staten 540.000 exemplaren verkocht. De singles 'Deja Vu', een samenwerking met Jay-Z, en 'Irreplaceable' worden grote hits.

Dreamgirls

Naast haar muzikale carrière zit Beyoncéook op het gebied van acteren niet stil. Ze speelt in 2006 in The Pink Panther en Dreamgirls. Voor haar rol van Deena Jones in Dreamgirls ontvangt ze een Golden Globe-nominatie. Beyoncélevert ook een bijdrage aan de soundtrack van de film.

I Am ... Sasha Fierce

In 2008 zet Beyonce haar succes voort met I Am... Sasha FIerce. Op dit album speelt ze met de tweedeling tussen Beyoncé de vrouw en Beyoncé het podiumbeest: Sasha Fierce (compleet met metalen handschoen en extreme outfits). Singles zijn 'Diva', 'Halo' en 'Single Ladies (Put a Ring On It)'. Ook speelt ze zangeres Etta James in de film Cadillac Records.

Albums

Beyoncé haar langverwachte vierde album heet 4. Deze diva weet haar stem weer eens goed neer te zetten op een gevarieerde R&B-tracklist. De titel is uitgekozen door haar fans op Twitter en Facebook en staat naast het feit dat het haar vierde album is, ook voor de datum van haar verjaardag en haar trouwdag. 'Run The World (Girls)' en 'Best I Never Had' staan op 4. In december 2013 brengt Beyoncézonder vooraankondiging haar vijfde album BEYONCÉ uit. De eerste single is 'XO'.

Lemonade

In 2016 komt de single 'Formation' uit, als voorproefje van het album Lemonade dat later het jaar verschijnt. Het album heeft 12 tracks en is tot nu toe het meest geprezen album van de zangeres, ze wordt genomineerd voor negen Grammy Awards en wint de Award voor Beste Urban Contemporary Album en Beste Muziekvideo.

Bijtjes

Beyoncé doet haar bijnaam ‘Queen B’ eer aan en houdt thuis 80.000 bijen. Als ze niet aan haar muziekcarrière werkt, stort ze zich op de bijenteelt.

Dat vertelde ze onlangs in een interview aan de Britse Vogue. Toen de interviewer haar vroeg om iets verrassends over zichzelf te vertellen, zei ze: “Ik heb twee echte bijenkorven.”In die bijenkorven leven zo’n 80.000 bijen die goed zijn voor honderden potjes honing op jaarbasis. Ze legt meteen uit waarom ze de zorg voor de bijzondere beestjes op zich heeft genomen. “Mijn dochters Blue en Rumi hebben allebei vreselijke allergieën, en honing geeft talloze genezende eigenschappen”, aldus de bijenkoningin.

Top 2000

In de 23e editie van de Top 2000 staat Beyonce met 5 noteringen:

  • 727: Halo
  • 1376: Hymn For The Weekend (Coldplay)
  • 1705: Love On Top
  • 1977: Listen
  • 1992: Crazy In Love

Sunday Morning Classic

Op 16 januari 2022 was Queen B onze gast als Sunday Morning Classic met haar debuutalbum Dangerously In Love uit 2003.

Al snel wordt duidelijk dat Destiny’s Child steeds meer om Beyoncé Knowles draait, aangezien zij co-auteur en mede-producent van de meeste nummers is op Survivor. En daarbij ook nog bijna alle lead vocals voor haar rekening neemt. Na een aantal solo-uitstapjes kan een eigen album eigenlijk niet meer uitblijven.

Het album opent met de spetterende hit-sinlge Crazy in Love. Dat belooft wat. Als alle zestien nummers zo lekker funky klinken…voor de luisteraar die inderdaad een album verwacht met uitsluitend up-tempo R ’n B komt bedrogen uit. ‘Miss Bee’is niet van plan zich in één muzikaal hokje te laten duwen. Grofweg zijn de nummers op het album te verdelen in up tempo, groovy mid tempo en ballads. Daarnaast is er een aantal zeer uiteenlopende guest appearances aangetrokken, wat het album een grote mate van variatie geeft. Zo is Hip Hop Star met rapper Big Boi (Outkast) een stoer en hoekig nummer, terwijl het duet met opper-zwijmelaar Luther Vandross, The Closer I get to You, een klassieke eighties-ballad is, waarbij visioenen van een knapperend haardvuur direct voor ogen komen. Signs (featuring Missy Elliot) is een dromerig, laid back nummer met typische muzikale Missy-grapjes. Dit houdt niet in dat de zangeres het niet alleen af kan. Het broeierige Naughty Girl en het zwoele, groovy Be With You zijn zeer geslaagd. Het meest spannende nummer is slepende Yes, wat een mix lijkt tussen smooth R ’n B en de knisperende sprookjesmuziek Björk.

De nummers van Dangerously in Love zijn stuk voor stuk geslaagd, al dient vermeld te worden dat niet alle nummers even spannend zijn. Voornamelijk in de ballads begeeft Beyoncézich enigszins op glad ijs, waardoor artistiek slipgevaar ontstaat, maar ze vliegt gelukkig nergens uit de bocht. De verzorgde productie en haar o zo aangename stem houden het gehele album spannend genoeg. Ach, zelfs het minst geslaagde nummer op het album is nog steeds gewoon góéd. Ja, ondergetekende is in love, en accepteert de kleine minpuntjes. Miss Bee heeft met Dangerously in Love een puike plaat afgeleverd!

(bron: NPO, De Linda en diverse websites)

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede