Bløf

Bløf vind ik één van de betere Nederlandstalige bands, al vanaf het eerste begin. Toen ik in 1995 " Aan de kust" hoorde reed ik nabij Oostburg in Zeeland en was ik verkocht. Ik heb ze tot nu toe slechts twee keer live mogen zien en dat is eigenlijk te weinig. De mannen van Bløf geven energie af en zijn een genot om naar te luisteren en te kijken.

Bløf

Bløf werd opgericht in 1992. In de eerste jaren speelden ze als coverband. Het eerste album met eigen Blof livenummers, Naakt onder de hemel, werd in eigen beheer uitgebracht. In 1998 werd Bløf bekend bij het grote publiek met de single "Liefs uit Londen", waarna de populariteit van de band sterk steeg. De single kwam van het tweede album Helder. Na het succes van "Liefs uit Londen" werden live-versies van "Aan de kust" en "Wat zou je doen" van het debuutalbum ook hits.

Bandleden: Paskal Jakobsen, Bas Kennis, Peter Slager, Chris Götte, Norman Bonink, Henk Tjoonk

In 2001 overleed drummer Chris Götte na een verkeersongeluk. In Norman Bonink vond de band een nieuwe drummer. Bonink speelde eerder in deFrank Boeijen Groep.

Van "Zoutelande" (een Nederlandse vertaling van het nummer "Frankfurt Oder" van Bosse, een nummer op het album Aan, werd in oktober 2017 een nieuwe versie uitgebracht, maar dan in duet met Geike Arnaert, die op 27 januari 2018 op nummer 1 terechtkwam in de Mega Top 50 en een week later stonden ze ook in Top 40 op nummer 1. Ook in Vlaanderen werd de single een nummer 1-hit. Meerdere malen heeft de band de nummer 1-positie voor de meest gedraaide artiest/band in een jaar behaald op de Nederlandse radio.

Na het succes van "Zoutelande" nam Bløf een nieuwe versie op van "Omarm" met rapper Ronnie Flex.

De prijzenkast van de bandleden is goedgevuld: hun allereerste trofee was een aanmoedigingsprijs van de provincie Zeeland, en ze scoorden onder meer ook een TMF Award voor beste popgroep, een Zilveren en Gouden Harp-award, een Edison voor gedenkwaardige prestaties in de muziekindustrie, verschillende 3FM Awards en een 100 % NL-Award.

Bron: Wikipedia

www.blof.nl

Op 25 augustus 2019 was het de eer aan Bløfmet het album "Aan"  tijdens onze Sunday Morning Classics.

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede