Bruce Springsteen

Bruce heeft mij nog niet gevangen. Ik weet niet waarom niet? Er zijn nummers die ik leuk vindt, zelfs goed alleen zijn dat nou net de nummers waar de echte Springsteen fans niet van houden (te commercieel). Ik heb hem één keer live zien optreden en ik ben zeker zwaar onder de indruk van zijn grenzeloze energie. Hij begint en houdt gewoon niet meer op. Je krijgt waar voor je geld. De man houdt van zijn werk, zijn muziek en zeker van zijn fans!

Op 9 augustus 2020 was Bruce te "gast" bij onze Sunday Morning Classics.

Bruce Springsteen

Bruce Frederick Joseph Springsteen (23 september 1949) is een Amerikaanse rockzanger, gitarist enBruce Springsteen by Craig ONeal liedjesschrijver. Zijn bijnaam luidt The Boss. Douglas Frederick, Springsteens vader, was van Iers-Nederlandse en zijn moeder (Adele Ann Zerilli) van Italiaanse afkomst. Vanaf de jaren 60 speelde Springsteen in meerdere bands, waaronder The Castiles, Steel Mill en Dr. Zoom and The Sonic Boom. In 1972 werd de zanger ontdekt door John Hammond, die al eerder Bob Dylan ontdekte. Springsteen tekende in dat jaar dan ook een contract bij Hammonds werkgever Columbia Records. Zijn eerste album, Greetings From Asbury Park, NJ, verscheen in januari 1973 en was vernoemd naar de badplaats Asbury Park, waar hij in het begin van zijn carrière in kleine clubs optrad. In september 1973 verscheen zijn tweede album: The Wild, the Innocent, and the E Street Shuffle. Hoewel deze albums in eerste instantie niet aansloegen, werden ze jaren later platina.

Springsteen zelf is een groot bewonderaar van acteur en zanger Elvis Presley. Hij zei onder meer in een interview: "There have been a lot of tough guys. There have been pretenders and there have been contenders, but there is only one king."

Springsteen brak door met zijn derde album: Born to run (augustus 1975). Inmiddels had Springsteen (in 1974) de samenstelling van zijn band, de E Street Band gewijzigd. De rangschikking werd: Clarence Clemons op saxofoon, Steve Van Zandt op gitaar, Danny Federici op orgel, Roy Bittan op piano, Garry Tallent op basgitaar en Max Weinberg op drums. In 1975 bezocht Springsteen voor het eerst Europa en gaf op 23 november ook een optreden in Amsterdam (RAI).

In het voorjaar van 2019 werden drie singles uitgebracht: Hello sunshine, There goes my miracle en Tucson train. Deze drie nummers staan op het album Western Stars, dat verscheen op 14 juni 2019. Eind 2019 verklaarde Springsteen in een interview te werken aan een nieuw album met de E Street Band. Vermoedelijk komt dit album in 2020 uit.

Bron: Wikipedia
Foto: Craig ONeal

http://www.brucespringsteen.net/

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede