Chaka Khan

Chaka Khan "begeleide" mij in de jaren '80 naar de dansvloer waar ik los ging op haar muziek (en nog steeds). Goede bekende Jan Nijland heb ik gevraagd eens wat over haar op te schrijven.

Van de honderden top- 40 nummers uit je jeugd herken je de meeste pas als je ze weer eens hoort. Vaak moet je (ik) dan nog graven in je geheugen voor een songtitel en/of artiest. Er zijn echter enkele tientallen nummers waarvan je meteen de details weet, die zijn echt goed blijven hangen. Een aantal van die nummers in mijn geheugen zijn van Chaka Kahn.

Op mijn 11e wist ik het; DJ wilde ik worden, dance en met name funk was mijn muziek (dat dat zo heette wist ik natuurlijk nog niet). "Once You Get Started” van Chaka en Rufus was 1 van mijn favorieten. Toen in 1978 het album "Chaka” uitkwam kocht ik alleen 7’’ singles en dus had ik het nummer "I’m Every Woman”.
Iets minder "gekunsteld” dan de nummers met Rufus en eigenlijk haar debuut single. Super plaat!

Terug kijkend een beetje verbaasd als je ziet hoe enorm productief ze was en dat er toch relatief weinig geslaagde singles uit zijn gekomen. Natuurlijk zitten "I Feel For You” en "Ain’t Nobody” ook in mijn collectie maar die heb ik al jaren niet meer gedraaid. Recent heb ik weer 2 goede draaitafels gekocht en ben mijn collectie aan het uitbreiden. Nog steeds singles maar nu uitsluitend 12 Inches. Heb "Ain’t Nobody" recent op de kop getikt, meer dan alleen de muziek..

Jan Nijland, Bella Macchina 

Chaka Khan

Yvette Marie Stevens, beter bekend onder haar artiestennaam Chaka Khan ( 23 maart 1953), is een Amerikaanse singer-songwriter.

Op twintigjarige leeftijd werd zij zangeres bij de funkband Rufus. Dankzij Stevie Wonder brak ze in 1974 door in de popmuziek, met het nummer Tell Me Something Good. In de late jaren zeventig scoorde zij een grote discohit met I'm Every Woman, een nummer dat later ook door Whitney Houston ten gehore werd gebracht. In de jaren tachtig ging het succes verder met Ain't Nobody (haar laatste single met Rufus) en een bewerking van een nummer van Prince, I Feel for You.

Bron: Wikipedia

Foto: Door The Heart Truth - Chaka Khan in Chris March

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede