Claudia de Breij

Claudia de Breij (13 maart 1975) is een Nederlands cabaretière, presentatrice, zangeres en radio-dj. Claudia de BreijTijdens haar studie –midden jaren negentig –werkte de Breij mee aan programma's bij Stadsomroep Utrecht, waarna ze werd opgepikt door de regionale radiozenders Radio M en Radio West. Vanaf de start van publieke omroep BNN in 1997 presenteerde ze op Radio 1 het programma BNN United. In maart 2002 stapte ze over naar de NPS, waar ze het programma ...& dit is Claudia op 3FM maakte. In 2003 ging ze werken voor de VARA en presenteerde ze het 3FM-programma Claudia d'r op (tot 2007). In 2004 zat de Breij als dj in het 'Glazen Huis' voor de actie Serious Request.

In 2016 was zij de eerste vrouwelijke cabaretier wier Oudejaarsconference live op televisie werd uitgezonden. Er keken 2,5 miljoen kijkers.In haar Oudejaarsconference 2019, uitgezonden vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, besteedde ze veel aandacht aan het onderwerp democratie. De voorstelling wordt gezien als een nieuw hoogtepunt in haar loopbaan.

Het openingslied uit de voorstelling Hete Vrede, 'Mag Ik Dan Bij Jou', verkreeg door verschillende televisieoptredens grote bekendheid en staat hoog ik de Top2000.

(bron Wikipedia)

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede