David Sylvian

Sommige zangers of nummers ontdek je niet zelf maar krijg je "kado". Dat was het geval bij David Sylvian, voormalige leadzanger van de band Japan. Het album "Secrets of the Beehive" en dan in het bijzonder het nummer "Orpheus" heb ik te danken aan mijn goede vriend Marc Kolsters. Er verschijnt altjd een glimlach op mijn gezicht als ik "Orpheus" weer hoor.

David Sylvian

David Sylvian  (23 februari 1958) is een Brits popmuzikant. Hij was lange tijd de zanger van de Britse band Japan. Nadat de groep in 1982 uit elkaar viel, volgde een succesvolle solocarrière. Sylvian werkte onder meer met Robert Fripp, Ryuichi Sakamoto, Holger Czukay, Russell Mills en Jon Hassell. Sylvian werd David Sylviangeboren als David Batt. Met zijn broer Steve, die zich de achternaam Jansen aanmat, en basgitarist Mick Karn richtte hij een schoolbandje op dat zou uitgroeien tot de band Japan. In 1978 scoorde deze band een hit met Adolescent Sex. Hierna zouden nog vier albums volgen, die tamelijk succesvol waren maar geen enkele hitsingle opleverden. Wegens onenigheid tussen David en Mick viel toen de band uit elkaar. David Sylvian verzorgt veel gastbijdragen op albums van andere artiesten. 

Op zijn Twitter-account kondigt Sylvian op 20 juni 2018 aan dat de Japan platen 'Gentlemen take polaroids' and Tin Drum', oorspronkelijk uit 1980 en 1981, in augustus 2018 opnieuw worden uitgebracht op 180gram vinyl edities in gelimiteerde uitgaven. Op zijn officiele website wordt in december 2018 bekend gemaakt dat de platen 'Brilliant Trees', 'Alchemy - An Index of Possibilities', 'Gone to Earth' en 'Secrets of the Beehive' in februari 2019 voor het eerst worden uitgebracht op 180gram vinyl. De platen worden voorzien van nieuw artwork. De plaat van Rain Tree Crow, oorspronkelijk uit 1991, waarop Sylvian weer samen speelde met zijn voormalige Japan collega's Steve Jansen, Richard Barbieri en Mick Karn, verschijnt op 29 maart 2019 op 180gram vinyl.

(bron: Wikipedia)

https://www.davidsylvian.net/

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede