Di-Rect

Di-Rect is een Nederlandse band, bestaande uit Jamie Westland (drums), Frans 'Spike' van Zoest (gitaar), Bas van Wageningen (basgitaar), Paul Jan Bakker (gitaar) en Marcel Veenendaal (zang). De band is ooit begonnen met Tim Akkerman, die tien jaar lang de rol van leadzanger had, maar Akkerman stapte in maart 2009 uit de band en werd in november dat jaar opgevolgd door Marcel Veenendaal. Tegelijkertijd met Veenendaal trad ook toetsenist Vince van Reeken toe tot de band. Van Reeken stapte begin 2016 uit de band om zich meer te richten op het produceren en schrijven van nummers voor andere bands. Na jarenlang de versterking te zijn geweest op de live tours van Di-Rect, is Paul Jan Bakker in 2016 officieel tot de band toegetreden. Di-Rect komt oorspronkelijk uit Den Haag.

Di-Rect werd in 1999 opgericht door de vader van Jamie (Dick Westland) en Dennis van Hoorn, drummer van Najib Amhali en voormalig medewerker van Rock Palace. Het klikte meteen tussen de vier tieners, van wie de leeftijden tussen 15 en 19 jaar lagen. Ze brachten een demo uit met vijf tracks, waaronder Just the way I do. In Den Haag, traditioneel bekend als rockstad, trokken ze snel de aandacht en door optredens in het voorprogramma van Kane wonnen ze in het hele land aan bekendheid.

3FM-dj Rob Stenders kreeg in 2000 deze demo in handen en al snel werd de band een platencontract aangeboden.

Op 12 maart 2009 maakte Tim Akkerman bekend dat hij uit Di-Rect stapte om zich te gaan richten op zijn solocarrière. Zijn laatste optreden met de band was op 10 april in het Luxor Theater in Rotterdam.

De zoektocht naar een opvolger werd door BNN uitgezonden (Wie is Di-Rect?). Na een afvalrace werd op 8 november Marcel Veenendaal uiteindelijk door Di-Rect als nieuwe zanger gekozen.

Het door de bandleden gesigneerde "Rolling with the punches" hangt in De Platenbar.

Op 4 juli 2020 heeft Di-Rect voor het eerst in zeven jaar een gouden plaat in de wacht gesleept. Tijdens hun optreden op De Pier in Scheveningen werd de band verrast met de gouden plaat voor de single Soldier On, die twee maanden lang bovenaan de Airplay Charts stond.

Bron: Wikipedia
Foto: Richard Broekhuijzen

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede