Earth And Fire

Lang, heel lang voordat Jerney Kaagman in jury van Idols zat (en niet iedereens lieveling was), was zij de frontvrouw van de Nederlandse band Eart and Fire. Smaken verschillen maar in die tijd was het, laten we zeggen, een leuke verschijning. Ik doel dan niet op de tijd dat zij bij TopPop in het strakke blauwe latex pakje iets op het nummer " Weekend"  stond weg te duwen. Weekend was de laatste grote hit van Earth and Fire. Mij mag je bij wijze van spreken wakker maken voor " Seasons" , " Storm and Thunder", "Maybe tomorrow, maybe tonight"   en natuurlijk " Memories". Stuk voor stuk klassiekers van eigen bodem uit het begin van de jaren' 70 van de vorige eeuw. De laatste LP rolde in 1989 van de pers.

Earth And Fire

Earth and Fire was een Nederlandse popgroep uit de jaren zeventig en tachtig van de 20e eeuw. De ledenEarth and Fire waren afkomstig uit Voorschoten, Voorburg en Leidschendam. De groep had als voornaamste bandleden Jerney Kaagman (zang) en de tweelingbroers Gerard (keyboards) en Chris Koerts (gitaar). De overige bandleden wisselden in de loop van de tijd. Drummer op de eerste twee hits is Cees Kalis, die daarna koos voor een baan in het onderwijs en werd vervangen door Ton van der Kleij. Basgitarist Hans Ziech werd in 1974 vervangen door Theo Hurts, die in 1978 werd opgevolgd door Bert Ruiter.

Met de single Weekend scoorde Earth & Fire echter een grote internationale hit. Alleen al in Nederland werden er meer dan 100.000 singles van verkocht en stond het zeven weken op de eerste plaats van de Nationale Hitparade.

Op 3 februari 2017, exact 50 jaar na de oprichting van Opus Gainfull, kwamen de overgebleven bandleden in Den Haag bijeen voor de uitreiking en presentatie van Memories, het verzamelde werk van Earth & Fire in negen albums en een bonus-cd.

Op 17 oktober 2012 maakte Kaagman in een interview met Weekend bekend dat ze de ziekte van Parkinson had. Zij vertelde dat iedereen die had gespeculeerd over haar vermeende gebruik van botox excuses zou moeten maken. Ze zei dat ze een voorbeeld wilde zijn voor anderen door openlijk uit te komen voor haar ziekte.

Bron: Wikipedia

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede