Eminem

Eminem wordt geboren in 1972 als Marshall Bruce Mathers III. Pa Mathers houdt het een paar maanden na de geboorte voor gezien en laat de kleine spruit en zijn moeder in de steek. Eminem: “I was a baby, maybe I was just a couple of months. My faggot father must have had his panties up in a bunch, cuz he split. I wonder if he even kissed me goodbye. No, I don't on second thought, I just fuckin' wished he would die.”(‘Cleaning Out My Closet’).

Niet alleen als rapper is hij succesvol, maar ook als acteur toont Eminem zijn veelzijdigheid. In de film 8 Mile, uit 2002 speelt Eminem zelf de hoofdrol van een jonge rapper die een carrière in de muziekindustrie probeert te bereiken. De titelsong voor de film, 'Lose Yourself', levert hem een Oscar op voor de beste soundtrack bij een film.

Sunday Morning Classis: Lose Yourself

Op 20 juni 2021 was Eminem te gast als Sunday Morning Classic bij De Platenbar met Lose Yourself.

Dit nummer was voor zijn film 8 mijl en als je de film eenmaal hebt gezien, is het allemaal logisch, maar voor mij was het allemaal logisch voorafgaand aan de film, daarom vond ik het zo leuk. Zijn film was duidelijk een weerspiegeling van hoe Eminem was gegroeid en wat hij had moeten doormaken om zijn doorbraak te krijgen. Je neemt deel aan rap battles in mooie, duistere vijandige clubs waar je ofwel opstaat en je flow laat werken of je verkruimelt voor een meedogenloze menigte.

Dit nummer gaat over het grijpen van je kans, het verdienen van het respect waar je naar hunkert en ervoor zorgen dat als je eenmaal de foto hebt gemaakt waarvan je hebt gedroomd, er maar één winnaar is en dat ben jij. Het gaat erom zo hard te werken dat je je slecht betaalde baan achter je kunt laten en het groot kunt maken om ervoor te zorgen dat je je dromen kunt waarmaken in het belang van jou en je gezin.

Eminem het hier als artiest heeft gemaakt, maar ook een sterke boodschap aan iedereen daarbuiten.Als je een droom hebt, is de kans groot dat je op een dag die kans krijgt om je droom waar te maken en vanaf nu gaat het over jou. Je zou één kans kunnen hebben en het is aan jou om te zinken of zwemmen. Het is nogal bot, maar als het gaat om de muziekindustrie, is het ook heel waar. Lose yourself is gewoon een geweldig nummer.

bron: Jan Liebregts, NPO en Wikipedia
foto: Mika-photography en DoD News Features

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede