George Michael

Ik heb het geluk gehad om twee keer een concert van George Michael bij te wonen. Ik beschouw George tot één van de beste zangers ooit geleefd en dat kwam er ook tijdens deze live optredens goed uit. Ik lag al te slapen toen mijn vrouw kwam vertellen dat George Michael overleden was. Zijn last Christmas, helaas.

George Michael

George Michael, geboren als Georgios Kyriacos Panayiotou (Grieks: ΓεώργιοςΚυριάκοςΠαναγιώτου) (East Finchley (Londen), 25 juni 1963 –Goring-on-Thames, 25 december 2016), was een Brits popzanger, liedjesschrijver en muziekproducent. Michael was een van de succesvolste zangers uit de jaren 80 en 90 van de twintigste eeuw. Hij won twee Grammy's en verkocht meer dan 100 miljoen platen wereldwijd. Van 1984 tot 2004 was hij de meest gespeelde artiest op de Britse radio.George Michael

In 1981, toen hij Wham! oprichtte met Andrew Ridgeley, begon het succes voor Michael. Het eerste album, Fantastic, belandde in 1983 in zijn thuisland op de eerste plaats. In Nederland behaalde het een achtste positie in de Album Top 100. Diverse uitgebrachte singles van dit album behaalden in het Verenigd Koninkrijk een plek in de top tien, waaronder Young Guns, Wham Rap! en Club Tropicana. Het tweede album Make It Big bereikte de top van de hitlijsten in de Verenigde Staten en Nederland. De van dit album afgeleide single Wake Me Up Before You Go-Go werd nummer 1 in het Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten. De single Careless Whisper (1984) bereikte de eerste plek in de hitlijsten van bijna vijfentwintig landen. Deze single was tevens de eerste die hij solo uitbracht. Het album The Final stond twee weken bovenaan in de Nederlandse Album Top 100. Ook zong Michael mee met de Band Aid-hit Do They Know It's Christmas? In het nummer Nikita van Elton John neemt Michael de achtergrondzang voor zijn rekening, alsmede op het eerste soloalbum van zijn vaste bassist, Deon Estus.

Na de afscheidssingle Edge of Heaven ging Wham! in 1986 uit elkaar, met een afscheidsconcert in een uitverkocht Wembley Stadion.

(bron: Wikipedia)

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede