Grace Jones

Grace Jones is misschien wel de meest excentrieke persoon in de wereld van de showbizz. Grace is op 19 mei 1948 op Jamaica geboren en is (disco)zangeres, actrice en model. Ze heeft de bijnaam: Queen of the Gay Discos.

Na haar transformatie tot de androgyne vrouw met het beroemde blockhead scoorde Grace Jones monsterhits als I've Seen That Face Before (Libertango), het zeer dubbelzinnige Pull Up to the Bumper ('drive it in between') en Slave to the Rhythm. Hiervoor werkte ze samen met de crème de la crème uit de wereld van de producers: Chris Blackwell, Alex Sadkin, het reggae duo Sly & Robbie, Trevor Horn en Nile Rodgers.

Grace Jones is o.a. te zien in Conan the Destroyer (1984), de James Bond-film View To A Kill (1985) en de Eddie Murphy-film Boomerang (1992).

Top 2000

In de 23e editie van de Top 2000 staat Grace met de volgende notering:
- 1214: La Vie En Rose

Sunday Morning Classic

Op 27 november 2022 hadden wij de eer om Grace te presenteren als Sunday Morning Classic met haar debuutalbum Portfolio uit 1977.

Portfolio is een album dat ongezocht in mijn bezit kwam en mij verrast heeft. Portfolio is de goed gekozen titel van Graces allereerste album. Een overzicht is het inderdaad, een opgave van wat ze te bieden heeft op dat moment. De plaat opent met een Broadwaymedley. Drie songs uit drie verschillende musicals, waarvan Tomorrow uit de musical Annie wellicht de bekendste is. Van Mrs Jones verwacht je veel, maar niet dat ze de musicalster uithangt. Het klinkt liefelijk, schattig haast, alsof ze een kindsterretje is.

Daarna volgt robuuster werk. La Vie En Rose is Grace Jones zoals Grace Jones bedoeld is, de Edith Piaf klassieker, in een eigentijds jasje, zwoel en sexy, ruim 7 minuten lang. Haar drie eerste singles sluiten de plaat af. Hits waren het niet, maar je kunt ze erbij hebben, vooral Trouble en I Need A Man.

De plaat past prima in het lijstje van klassiekers!

Bron: NPO
Foto: flickr.com/people/steffmeister en Gary Friedman, Los Angeles Times

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede