Guus Meeuwis

Voor mij persoonlijk is Guus Meeuwis een soort "guilty pleasure". Stiekem een keer naar een concert geweest en nog een wens om naar "Groots met een zachte G" in het PSV stadion te gaan. Een aantal nummers kan ik bijna foutloos meezingen en mijn favoriet blijft toch "Brabant". Een kippenvelmomentje als ik terugdenk aan Brabant, want daar brandt nog licht.

Guus Meeuwis

Guus Meeuwis (23 maart 1972) werd geboren in het plaatselijke klooster van Mariahout, een dorpje in de huidige gemeente Laarbeek, waar zijn ouders tijdelijk woonden. Hij groeide op in het naastgelegen dorpje Lieshout. Meeuwis ging naar het Lorentz Casimir Lyceum, en studeerde vervolgens rechten aan de Universiteit van Tilburg. Op het Stella Maris College werd al snel duidelijk dat Meeuwis artistiek en muzikaal begaafd was. Na een romantisch weekend in Brugge met zijn vriendin Valérie schreef hij het nummer Het is een nacht... Uitkomend voor het Tilburgs Studenten Corps Sint Olof wonnen Meeuwis en zijn begeleidingsgroep in 1994 met dit nummer het eerste AHC-Studentensongfestival op de ALSV Quintus in Leiden. De groep kreeg vervolgens een platencontract aangeboden door talentscout Willem van Schijndel. Zo ontstond de groep Guus Meeuwis & Vagant (vernoemd naar het lievelingscafévan Meeuwis en zijn "studentenvrienden"). Deze begeleidingsgroep bestond oorspronkelijk uit Marc Meeuwis, Jan Willem Rozenboom, Hugo van Bilsen, Robin van Beek en Dirk Oerlemans. In 2001 is de band Vagant opgehouden te bestaan en richtte Meeuwis zich op een solocarrière.

Op 27 april 1996 verscheen het debuutalbum Verbazing, dat voordat het uitkwam al goud was en op nummer 1 in de Album Top 100 binnenkwam. Het album stond meer dan 70 weken genoteerd in de albumlijsten en behaalde uiteindelijk een dubbelplatina status, wat inhoudt dat er destijds minstens 200.000 exemplaren van verkocht waren.

Groots met een zachte G

Guus Meeuwis - Groots met een zachte G is een Nederlandse concertreeks, die sinds 2006 jaarlijks plaatsvindt in het Philips Stadion. In een paar jaar tijd is het evenement uitgegroeid tot een toonaangevend muziekevenement in Nederland waarin allerlei verschillende nummers samenkomen met verrassende gastartiesten en decors met special effects. Daarnaast is Groots met een zachte G een van de langst lopende concertreeksen van de Benelux.

Bron: Wikipedia

https://www.guusmeeuwis.nl/

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede