Jeff Wayne

Jeff Wayne

Jeffrey (Jeff) Wayne (1 juli 1943) is een muzikant/zanger die het meest bekend is van zijn muzikaleversie van The War of the Worlds van H.G. Wells. Ook heeft hij reclame-jingles geschreven die in de Verenigd Koninkrijk werden uitgezonden. Wayne werd geboren in Queens, New York. Zijn vader, Jerry Wayne, was een acteur, zanger en theaterproducer. Hij had veel invloed op zijn zoon, zo ontwikkelde Wayne door zijn vader zijn liefde voor muziek, zijn liefde voor tennis en introduceerde hij hem het boek The War of the Worlds van H.G. Wells. Wayne nam klassieke en later jazz pianoles.

In 1977 begint Wayne aan War Of The Worlds. Een jaar later rondt hij het prestigieuze project af. Het resultaat is een mix tussen rock en klassieke muziek Zes jaar lang stond het album in de top van de albumlijst in Engeland. Ook de singles van het album doen het goed, de single ‘Forever Autumn’ komt uiteindelijk om nummer 22 terecht in Nederland en ‘The Eve Of The War’ haalt zelfs de derde positie. Later produceert hij nog een hoop albums en de musicalversie van Spartacus, met Anthony Hopkins en Catherine Zeta Jones. Begin juli 2009 brengt Jeff Wayne de musicalversie van zijn War of the Worlds ten uitvoer in de Heineken Music Hall te Amsterdam.

Op 27 september 2020 was Jeff Wayne te gast als Sunday Morning Classic met zijn The War of the Worlds. Ter nagedachtenis van mijn jeugdvriend Jeroen van Zuuren (13-10-1964 | 13-04-2014).

Photo by MartianMFM - Own work
Bron Wikipedia

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede