Kate Bush

Het eerste album van Kate kan ik mij nog goed herinneren. Ik denk dat dit komt door haar mysterieuze dans optreden bij Avro's TopPop van Ad Visser. Van het album "The Kick Inside" is het nummer "The Man With The Child In His Eyes" mijn favoriet.

Kate Bush

Catherine (Kate) Bush (30 juli 1958) is een Britse zangeres, muzikante, singer-songwriter en producer.Kate Bush Toen ze nog maar 16 was zorgde David Gilmour van Pink Floyd ervoor dat ze tekende bij EMI. Haar experimentele stijl en aparte zangtechniek zorgden dat ze wordt gewaardeerd door collega-muzikanten en verder door een niet overdreven grote, maar toegewijde schare fans. Dat blijkt uit het feit dat haar platen altijd verkopen, hoewel ze voor het maken van een album vaak jaren de tijd neemt; voor Aerial zelfs twaalf jaar. Bush debuteerde in 1978 op haar negentiende met de hit Wuthering Heights, die was geïnspireerd door het gelijknamige boek van Emily Brontë. Het nummer stond in het Verenigd Koninkrijk vier weken lang op de eerste plaats van de hitlijsten.

Bush kondigde in maart 2014 op haar website aan onder de naam "Before the Dawn" voor het eerst in 35 jaar tijd een reeks van vijftien concerten te geven in het Hammersmith Apollo theater in Londen. Enkele dagen later voegde ze daar nog zeven optredens aan toe. De 22 voorstellingen waren in nog geen kwartier uitverkocht. Op 26 augustus 2014 gaf Kate haar eerste concert in 35 jaar. De optredens waren een groot succes. In de week na de eerste voorstelling stonden er acht albums van Kate Bush in de UK Top 40. Dat had nog geen andere vrouw bereikt.

Bron: Wikipedia

http://www.katebush.com/

Op 29 december 2019, net voor de jaarwisseling, ging “Hounds of Love” op de draaitafel bij onze Sunday Morning Classics.

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede