Kensington

Pas bij het album Control uit 2016 kwam ik in aanraking met de geluiden van deze Nederlandse topband. Bij Ekdom in de Ochtend (NPO Radio 2) hoorde ik Kensington voor het eerst, " Sorry... " 

Inmiddels is ook Kensington verankerd in De Platenbar.

Kensington

Kensington ontstond in 2005, nadat de schoolband 'Quad' uit elkaar ging, omdat gitarist Luuk Verink de band verliet. Zanger-gitarist Casper Starreveld, bassist Jan Haker en drummer Lucas Lenselink besloten samen met nieuwe gitarist Eloi Youssef verder te gaan als Kensington. In 2007 verscheen de eerste officiële muziekuitgave van Kensington, de promosingle An Introduction to... en de Kensington EP waarop Eloi Youssef ook voor het eerst als zanger te horen is. Deze ep had de band zelf opgenomen in de Second Moon studio van Hessel van der Kooij op Terschelling. Deze ep kreeg lovende recensies op onder meer Music from NL, die er het volgende over schreef: "[De band] is moeiteloos in staat verschillende stijlen en sferen te combineren tot een geloofwaardige sound. (...) Het Utrechtse kwartet gaf op dit debuut duidelijk blijk van muzikale wasdom. In vijf nummers krijgt de luisteraar een goed idee van het kunnen van Kensington, hun originaliteit en muzikaliteit. De plaat is goed geproduceerd, afwisselend en aanstekelijk."

Eind 2007 besloot drummer Lucas Lenselink de band te verlaten. Een nieuwe drummer werd gevonden in de persoon van Niles Vandenberg, die daarvoor drumde bij de Noordwijkse band Griffin. Tijdens het Stuck in a Day Festival op 16 februari 2008 nam hij letterlijk het stokje over van Lucas.

Samen met Niles begon de band in 2008 aan de opnamen van de ep Youth, die op 12 december 2008 uitkwam op Snowstar Records. Music from NL was wederom positief. "Stevige distortion, delay en dergelijke hebben tezamen met een professionele mastering bijgedragen aan het volle geluid van de plaat.

Op 28 oktober 2016 kwam het vierde studioalbum van Kensington uit: Control. De eerste single, Do I Ever, verscheen op 1 september 2016. Het album was binnen 24 uur al een gouden plaat. Rondom Control kondigde Kensington een Europese tour aan in 2017 door Duitsland, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland en België. Ook zijn zij in 2016 en 2017 veelvuldig samen met Armin van Buuren op tour over de hele wereld voor de wereldtournee van Van Buuren (Armin Only - EMBRACE TOUR). Dit volgt uit de samenwerking rondom het nummer Heading Up High dat Armin van Buuren samen met de band heeft gemaakt.

Op 5 september 2017 maakte de band live bij de DWDD bekend dat zij Control gaan afsluiten met een show in de Johan Cruijff Arena op 14 juli 2018. Binnen één dag waren er al bijna 40.000 van de beschikbare 51.000 tickets verkocht.

Bron: Wikipedia

Foto:     Bart Heemskerk

https://kensingtonband.com/

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede