KISS

Mijn zus Jennifer en ik hebben tinnitus (oorsuizen). Daarnaast ben ik een deel van mijn hoge tonen kwijt. De oorzaak hiervan kan wel eens liggen bij het concert van KISS dat wij op 10 december 1996 hebben bezocht in AHOY! Rotterdam. Zelden tot nooit heb ik zo'n bak lawaai over mij heen gekregen. Alle fans hadden oordoppen in. Wij niet en daarom zijn we vroegtijdig vertrokken. Een optreden om nooit meer te vergeten, helaas.

KISS

KISS is een shockrock/hardrockband die in Amerika tot de succesvolste bands aller tijden wordt gerekend. In Europa is Kiss vooral bekend door de hit I Was Made for Lovin' You. Kiss werd opgericht in januaKISSri 1973 door Gene Simmons en Paul Stanley. Zij wilden van KISS de band maken 'die ze altijd al hadden willen zien, maar nooit te zien kregen', zoals zij het zelf noemden 'The Hottest Band in the World'. De band werd compleet gemaakt door Ace Frehley en Peter. De groepsnaam Kiss is door Paul Stanley gekozen en ontleend aan een lied van The New York Dolls, 'Looking for a kiss'. In het begin werden de fans vooral gegrepen door de extravagante kleding en optredens. Gekleed in futuristische kostuums met als maskers aandoende make-up en omgeven door rook en vuur wilde Kiss van elk concert een spektakel maken. De muziek is commerciële hardrock, bombastisch met veel melodie. Van februari 1974 tot april 1975 bracht de band drie albums uit en traden ze bijna doorlopend op in Amerika om op die manier een grote schare fans te krijgen.

In 1983 besloot Kiss de maskers af te zetten. Grondleggers Paul Stanley en Gene Simmons dachten dat het ontmaskeren van de band goed zou zijn voor de verkoopcijfers. Het album Lick it up verkocht zeer goed en was de eerste plaat in vier jaar die platina werd. In 1995, bij een akoestisch optreden voor MTV, stapten Peter Criss en Ace Frehley weer op het podium voor een succesvol reünieoptreden. Kiss besloot weer op te gaan treden in de oude bezetting en ook weer met make-up, kostuums en een grote show.

In 2019 kondigde de band het laatste optreden van zijn tournee "End of the Road" aan, die was begonnen op 31 januari 2019 in de Rogers Arena in Vancouver, Canada en is bedoeld als afscheidstournee. Dat zou op 17 juli 2021 in New York moeten plaatsvinden, de stad waar de groep vandaan komt.

Bron: Wikipedia

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede