Lou Rawls

Zanger Rawls duikt in de jaren vijftig - samen met klasgenoot Sam Cooke - op in de gospelgroep Teenage Kings Of Harmony, maar voordat zijn carrière goed en wel op gang kan komen, moet hij eerst in dienst. De zanger loopt verdere vertraging op wanneer hij betrokken raakt bij een ernstig auto-ongeluk. Rawls raakt zwaargewond en ligt enige tijd in coma. Hij komt er uiteindelijk weer bovenop en brengt zijn eerste jazzalbum uit.

Grammy

Rawls karakteristieke donkere stem doet het echter beter op soulmuziek. Gedurende de jaren zestig bouwt hij aan een succesvolle loopbaan in de Verenigde Staten en scoort enkele hits én Grammy Awards. In de jaren zeventig breekt hij wereldwijd door met het album All Things In Time. De single “You’ll Never Find Another Love Like Mine’ bereikt in 1976 de Nederlandse hitparade een veertiende plek.

Lady Love

Andere bekende nummers van Rawls zijn ‘See You When I Git There’ - dat in Nederland in 1977 op een negentiende plaats in de hitlijsten kan rekenen - en ‘Lady Love’ - een wereldwijde hit, die in Nederland echter geen notering in de lijsten behaalt.

Leaving Las Vegas

Naast een lange carrière als zanger, acteert Lou Rawls in films en tv-series, zoals Leaving Las Vegas, Blues Brothers 2000 en Baywatch Nights. Hij leent zijn stem ook voor tekenfilms. Begin deze eeuw keert hij terug naar zijn roots met een gospel-cd, maar in 2006 overlijdt Rawls aan de gevolgen van kanker.

Top 2000

In de 23e editie van de Top 2000 staat Rawls helaas niet meer. Wordt de hoogste tijd om hem erin te stemmen!

Sunday Morning Classic : All Things In Time

Op 8 mei 2022 schitterde Lou Rawls met zijn album All Things In Time als onze Sunday Morning Classic.

All Things in Time kwam na een langer carrièrestilte en was Rawls' eerste album voor Philadelphia International Records; in die tijd was hij de eerste artiest die bij PIR tekende.

Het album is opgenomen in de legendarische Sigma Sound Studios en geproduceerd door PIR-sterren als Gamble & Huff , Bunny Sigler en Dexter Wansel .  All Things in Time werd meteen een succes dankzij de gevierde eerste single " You'll Never Find Another Love Like Mine ".", wat Rawls de grootste hit uit zijn carrière opleverde. Het album was Rawls' derde R&B-hitlijsttopper (de eerste sinds 1966), en bereikte #7 op de poplijst .

All Things in Time werd hoog gewaardeerd door critici op de originele release vanwege de kwaliteit en variëteit van het materiaal, de onberispelijke productienormen en de vocale uitvoeringen van Rawls. Zijn reputatie heeft standgehouden en het wordt vaak genoemd als het beste album van Rawls' ambtstermijn bij PIR. Jason Elias van Allmusic beschrijft het als "... niet alleen een van Rawls' beste albums, het is ook een van de beste van Philadelphia International".

bron: NPO en Wikipedia
foto: MiliHell

Onderstaand tref je een kleine selectie aan van de albums die Lou in zijn leven heeft uitgebracht. Ben je op zoek naar een specifiek album laat het ons dan weten.

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede