Mathilde Santing

Mathilde Santing (Mathilde Eleveld) is geboren in Amstelveen op 24 oktober 1958.  Thuis zat het gezin steeds naar muziek te luisteren. Voor de jonge Mathilde was een speciale muziekkamer en dansvloer gemaakt waar ze naar de muziek van haar bandrecorder kon luisteren. Op haar 5e jaar ging ze op muziekles op de Amstelveense Muziekschool. Van haar elfde tot haar negentiende volgde ze zangles bij Elisabeth Ooms. Tijdens haar middelbareschooltijd speelde ze in verschillende bandjes van haar broers en trad ze op in cafés met een pianist. Eerst nog als Mathilde Eleveld, maar later als Mathilde Santing, naar haar moeders geboortenaam.

Ze verwierf in 1981 landelijke bekendheid door haar optredens in het televisieprogramma Sonja op maandag van Sonja Barend. Haar debuut kwam het jaar daarna uit, de 10-inchplaat Mathilde Santing, met nummers van onder meer Rodgers & Hart, Haven Gillespie en Todd Rundgren.

Mathilde Santing behoort sinds het begin van haar carrière tot het groepje Nederlandse artiesten waarvanMathilde Santing je weinig hoort in de media, maar die wel een sluimerend succes zijn.

Santing begint haar carriere als solo-artieste met optredens waarop ze zichzelf begeleidt op een synthesizer met ingebouwde ritmebox. Haar eerste bekendheid krijgt ze via een optreden in de talkshow van Sonja Barend. Daarna krijgt ze het voor elkaar het voorprogramma van Randy Newman te verzorgen. In 1997 scoort Mathilde Santing twee hits met 'Beautiful People' en 'Inspiratie'. Dit laatste nummer is afkomstig uit de musical Joe.

Hitsingle

In maart 1999 heeft ze haar eerste top tien hit met het nummer Wonderful Life, een cover van Black, dat op de vijfde plaats blijft hangen.

Bezoek aan Groede

Het optreden dat gepland stond in 2020 wordt i.v.m. Covid19  een maandje of wat verplaatst.

Op 31 januari 2021 was Mathilde onze gast als Sunday Morning Classic met het album Breast and Brow.

(bron NPO en Wikipedia)

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede