Moody Blues

Het eerste album van The Moody Blues (Go Now) kwam uit in mijn geboortejaar 1965. Het is misschienPeter " Peet" Arkesteijn daarom dat ik altijd een zwak gehouden heb voor hun muziek. Helaas heb ik ze nooit live kunnen zien.  Goede vriend Peter Arkesteijn heeft ze wel zien optreden en ik heb hem naar zijn herinneringen gevraagd.

" Je muzieksmaak evolueert. Wat ik vroeger geweldig vond, vind ik tegenwoordig nog maar deels goed.
Vroeger vond ik The Moody Blues  helemaal top. Mijn eerste concert was op 15 september 1973 in Ahoy. Alle grote hits en dat waren er veel werden gespeeld. We zaten daar als 17-jarigen met spijkerjasjes inclusief onmisbare haarborstels heel stoer te genieten van Justin Hayward ( zang en gitaar ), John Lodge ( zang en Bas ), Mike Pinder ( melotron ), Ray Thomas ( zang en dwarsfluit ) en Graeme Edge ( drums ).
Toen ik ouder werd, mocht het wel wat ruiger ( Pink Floyd en Greenday ) maar de pareltjes worden nog regelmatig gespotified. Mooie band The Moodies."

The Moody Blues

Moody Blues (voorheen The Moody Blues) is een Britse band die in de jaren zestig enkele grote hits had met nummers als Go Now!, Nights in White Satin (meermaals), Tuesday Afternoon en Ride My See-Saw, in de jaren zeventig de nummer 1-hit Question en I'm Just A Singer (In A Rock and Roll Band) en twee hits in de jaren tachtig: I Know You're Out There Somewhere en Your Wildest Dreams. De band wordt gezien als een van de wegbereiders naar het genre progressieve rock.

In 1964 komen The Krew Cats met Ray Thomas en Mike Pinder terug van een tournee uit Duitsland. Na het succes van met name The Beatles en Cliff Richard in die tijden, treffen Thomas en Pinder een enorme hoeveelheid bandjes aan in hun geboorteplaats Birmingham. Uiteraard verwacht iedereen hun succes te evenaren. Tegelijkertijd studeert John Lodge nog en speelt in amateurbandjes. Om te kunnen overleven in die chaos is de enige mogelijkheid een plaatselijke superband te beginnen: The Moody Blues 5, later de M&B5 om ten slotte te eindigen bij The Moody Blues.

Strange Times (1999) was het laatste album waaraan Ray Thomas zijn medewerking verleende. Na nog enkele jaren met de band concerten te hebben gegeven, stapte ook hij op, om gezondheidsredenen. Tegenwoordig treden de laatste drie overgebleven leden Justin Hayward, Graeme Edge en John Lodge als trio op. Als trio brachten zij in 2003 nog het kerstalbum December uit. In 2004, 2006, 2008, 2010, 2013 en 2015 gaven ze uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall.

Bron: Wikipedia
Foto: Mattbuck en publiek domein

http://www.moodybluestoday.com/

#top2000

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede