Nol Havens

De op 3 december in 1959 in Tilburg geboren Arnoldus Ignatius Maria Josephus (Nol) Havens kent Nol Havens iedereen wel. Nol zijn carrière begon in 1983 toen Ferdie Lancée hem ondekte in Studio Chateau in Tilburg. Niet lang daarna ontstond het idee om een nieuwe Nederlandstalige band te formeren. De eerste single die VOF de Kunst in 1983 uitbracht was 'Suzanne', die kort daarna op de eerste plaats van de hitparade stond. Er werd een Engelse vertaling gemaakt door Mark Foggo en binnen een half jaar stond 'Susanna' in zeven landen op de eerste plaats van de hitlijsten. Buiten Nederland en België werd VOF de Kunst bekend als 'The Art Company'. The Art Company verkocht miljoenen platen van 'Susanna'. 'Oude Liefde Roest Niet', 'Retour Sneek', 'Dikkertje Dap' en 'Eén Kopje Koffie' zijn andere bekende hits van VOF de Kunst.

In 1989 kreeg Nol Havens een uitnodiging om met VOF de Kunst een aantal liedjes van Annie M.G. Schmidt in het televisieprogramma 'Sesamstraat' te komen zingen. Deze liedjes kregen een nieuw VOF-arrangement en zo ook een nieuw leven. In dat jaar kwamen er vele verzoeken bij het management en ook bij Sesamstraat binnen van ouders die de liedjes op cd wilden hebben. Toen na een jaar dan eindelijk 'Dikkertje Dap' uitkwam heeft de cd een jaar lang in de Album Top 100 gestaan. Er werden dat jaar meer dan 300.000 cd's verkocht. Vanaf 1995 heeft Nol met VOF de Kunst en Erik van Muiswinkel acht jaar lang in uitverkochte theaters gestaan en speelden zij meer dan 700 familievoorstellingen. Het succes van deze voorstellingen zat in het feit dat er stevige, herkenbare popmuziek werd gemaakt en Erik als cabaretier de verhalen en grappen voor kinderen en ouders voor zijn rekening nam. De formule was nieuw en tot op de dag van vandaag is 'Mijn Eerste Popconcert' en de naam VOF de Kunst verbonden met deze vorm van kindertheater. Erik van Muiswinkel maakt vanaf 1987 deel uit van de tekstschrijvers van VOF de kunst en schreef onder andere 'Eén Kopje Koffie' en 'Retour Sneek'.

Nol heeft de behoefte om het volwassen- en het kinderrepertoire in balans te houden door zich met beide bezig te houden. In 2006 was Nol initiator van 'Suzanne voorbij' ,een voorstelling met studenten van de Rockacademie Tilburg en de Toneelacademie in Maastricht, met als thema het overleven als artiest. In 2006 start Nol 'De Kunst'. De Kunst ontwikkelt multimedia voor boekuitgevers, televisieomroepen en winkelketens.

Naast muziek is fotograferen zijn grote passie. Sinds 2005 houdt hij zich naast muziek bezig met professionele fotografie en heeft hij zijn eigen fotostudio. 'De balans tussen muziek en fotografie zorgt voor constante creativiteit en interessante kruisbestuivingen'.

Nol Heeft solo 3 platen uitgebracht. Zijn laatste productie "Doe Mij Maar Alles" komt uit 2021 en is tevens op vinyl verkrijgbaar.

Het album (LP) zal als een van de eerste in Nederland op Green Vinyl Records® verschijnen. Green Vinyl Records® zijn kwalitatief hoogstaande, milieuvriendelijk geproduceerde platen.
De platen hebben dezelfde authentieke sound als gewoon vinyl, maar worden geproduceerd zonder PVC, en met een veel energiezuiniger productieproces. Het productieproces is gebaseerd op injection moulding in plaats van persing. De vinylcomponent is vervangen door meer milieu-vriendelijke materialen.

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede