Prince

Gelukkig heb ik Prince nog op de valreep live gezien. Dat was op 18 september 2010 in het Gelredome in Arnhem. Eerder heb ik ook mogelijkheden gehad om het te zien maar dat heb ik altijd aan mij voorbij laten gaan. Het optreden van Prince was geweldig en voor altijd bij mijn herinneringen opgeslagen. Zijn overlijden op 21 april 2016 sloeg in als een bom. Veel te jong net als een aantal van mijn andere grote pophelden. Prince is niet meer maar zijn muziek zal altijd onderdeel van mijn leven uitmaken.

Prince

Prince Rogers Nelson, beter bekend onder zijn artiestennaam Prince (Minneapolis, 7 juni 1958 –PrinceChanhassen, 21 april 2016), was een Amerikaans popartiest in de funk- en rocktraditie. Naast zanger, componist, gitarist, toetsenist en bassist was hij danser, platenproducer, filmregisseur en acteur. Prince stond bekend als een zeer productieve workaholic en een vernieuwer in de popmuziek.

Hij verkocht bij leven meer dan honderdvijftig miljoen singles en albums, won zeven Grammy Awards, een Oscar voor het lied Purple Rain en een Golden Globe. Een veelgebruikte bijnaam is His Royal Badness (Zijne Koninklijke Slechtheid), een verwijzing naar zijn seksueel getinte teksten.

Prince groeide op in Minneapolis en hij vormde een band: The Revulotion, mensen vergaten de band vaak, daardoor zijn ze uit elkaar gegaan. Zijn genre was pop, maar zelf zei hij dat hij veel meer van rock houdt, vroeger luisterde hij vaak naar Ike & Tina Turner.

Dat Prince van albums uitgeven hield was een feit: hij maakte tot 2010 46 albums. Prince was ook vaak door zijn geld heen. Daarom moest hij ooit zijn paarse Purple Rain jasje verkopen voor 100.000 dollar. Een van de redenen waarom hij door zijn geld heen was is omdat zijn studio's niet goed liepen.

Prince had zeker geen makkelijke jeugd zijn ouders scheidden namelijk toen hij vijf jaar oud was. Hij was zeven toen hij piano leerde spelen.

Op 21 april 2016 werd Prince dood aangetroffen in zijn woning. Hij overleed op 57-jarige leeftijd.

Sometimes it snows in April
Sometimes I feel so bad, so bad
Sometimes I wish that life was never ending
But all good things, they say, never last

(bron: Wikikids)

Klik hier voor de albums van Prince and the Revolution

Op 21 juli 2019 lag het album Parade bij ons onder de naald tijdens de Sunday Morning Classics.

#top2000

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede