R.E.M.

Helaas nooit live kunnen zien. Het verbaast mij eigenlijk dat ze alweer zo lang geleden gestopt zijn. Dit komt denk ik omdat ze nog regelmatig in De PLatenbar op de draaitafel liggen. Zo blijft R.E.M. levend!

R.E.M.

R.E.M. was een Amerikaanse alternatieve rockband die in 1980 in Athens, Georgia werd opgericht. DeR.E.M. afkorting R.E.M. staat voor Rapid Eye Movement.  In de beginjaren bouwde de band al een behoorlijke reputatie op, maar de doorbraak naar het grote publiek kwam met het album Out Of Time. Zeer bekende hits zijn Losing My Religion en Shiny Happy People, en het van Automatic for the People afkomstige Everybody Hurts. Platenmaatschappij Warner Bros bood na het verschijnen van Monster, dat een hit werd in de Verenigde Staten, Groot-Brittanniëen Nederland, het meest lucratieve platencontract dat tot dan toe was gesloten: 80 miljoen dollar voor vijf albums. Zanger Michael Stipe uitte regelmatig zijn maatschappelijk engagement en maakte daar ook tijdens optredens geen geheim van. De eigenzinnige composities waren een combinatie van folk en rock. In de jaren tachtig werd de band wel gezien als een schoolvoorbeeld van alternatieve muziek. In 2006 werd REM opgenomen in de Georgia Music Hall of Fame. 

Op 21 september 2011 berichtte de website van de band dat R.E.M. ermee stopte, met als toevoeging dat de groep met veel verbazing, maar ook dankbaarheid terugkeek op wat in 31 jaar muziekleven was bereikt.

“Als R.E.M., en als levenslange vrienden en samenzweerders, hebben we besloten om er een punt achter te zetten. We stappen eruit met een groots gevoel van dankbaarheid en van verbazing over wat we allemaal bereikt hebben.  Aan eenieder die ooit geraakt is door onze muziek, onze welgemeende dank voor het luisteren.”

Sunday Morning Classics: een band als R.E.M. mag natuurlijk niet ontbrekenb bij onze Sunday Morning Classics. Het album "Out of Time" lag bij ons op 2 augustus 2020 op de draaitafel.

Bron: Wikipedia

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede