Racoon

Een oceaan om in te vluchten
Nooit jaloers te hoeven zijn
Liefde om je hart te luchten
Een oceaan
Hoe lekker zou het zijn

Fantastisch!

Racoon

Racoon is een Nederlandse band die actief is sinds 1997. Ze werden bekend als een melodieuze rockgroep, maar legden zich in de loop der jaren vaker toe op singer-songwriter-achtig repertoire, met een prominente rol voor de akoestische gitaar. Hun grootste hits zijn “Love you more”, “No mercy”, “Oceaan”en “Het is al laat toch”. Met " Oceaan" staat Racoon hoog in de Top 2000.Racoon

Voor Racoon zaten zanger Bart van der Weide en gitarist Dennis Huige in een hardrockgroep genaamd Vict'em. In 1996 besloten ze om te stoppen met de band. Dennis ging gitaar spelen en Bart schreef teksten op de muziek. Vanaf dat moment noemden ze zich Racoon. Omdat “Love you more”in 2005 de vaakst gedraaide single op radiozender 3FM was, werd deze in 2006 bekroond met de Schaal van Rigter. In 2006 was Racoon een van de meest geboekte acts op de Nederlandse festivals. Voor de film “Alles is familie”uit 2012 schreef Racoon hun eerste Nederlandstalige nummer “Oceaan”. Deze single werd een groot succes in de Nederlandse hitlijsten.

Spijt is iets voor later

Het is Racoon veel vaker gevraagd en nu is er dan eindelijk het ‘zeer autobiografische’ Nederlandstalige album " Spijt is iets voor later", dat op 1 oktober is uitgebracht.
"Er is verrekte veel te zeggen" over dit album en ik ben er eens goed voor gaan zitten. De stem van Bart leent zich echt voor het Nederlands en eigenlijk wisten we dat natuurlijk al. " Oceaan" (uit de film "Alles is Familie") behoort tot de mooiste Nederlandse nummers. Althans dat vind ik dan, voor wat dat waard is .Racoon in het Nederlands blinkt uit in verhalende liedjes. Mijn favoriete nummer is "Geef Je Hart Niet Zomaar Weg" , over een meisje dat voor de verkeerde man valt. Ook erg fraai is Tijd Verliezen, dat Bart van der Weide voor zijn zoon schreef: ‘Je groeit zo hard, je past mijn schoenen.’
“Ik kwam erachter dat Nederlands makkelijker schrijft dan Engels”, vertelt zanger Bart van der Weide over Spijt Is Iets Voor Later. Het overlijden van zijn oudste zusje Anne in 2016 geeft hem het laatste zetje om zich volledig te storten op wat hij heel graag wil. “Daarom besloot ik nu serieus aan de slag te gaan met teksten in het Nederlands.”

Bron: Wikipedia

www.racoon.nl

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede