Radiohead

Verhip, dat refrein is van The Hollies (of eigenlijk Albert Hammond) toen ik Creep van Radiohead voor het eerst hoorde. Prachtig hoe dat verwerkt is in het stevige nummer dat Creep is. Nooit opgevallen of wellicht ken je het nummer van The Hollies niet? Zoek " The air that I breathe"  maar eens op.

Radiohead

Radiohead is een Engelse alternatieve rockband uit Oxfordshire. De band bestaat uit Thom Yorke (zang, slaggitaar, piano, elektrische instrumenten, percussie), Jonny Greenwood (leadgitaar, andere instrumenten), Ed O'Brien (gitaar, achtergrondzang), Colin Greenwood (basgitaar, synthesizers) en Phil Selway (drums en percussie). Sinds 1994 werkt de band samen met producer Nigel Godrich en ontwerper Stanley Donwood. Radiohead heeft meer dan 25 miljoen platen verkocht.

Radiohead begon eind jaren 80 onder de naam On A Friday, maar noemde zich al snel naar een nummer van de Talking Heads (Radio Head van het album True Stories). Dit gebeurde onder druk van de platenmaatschappij die 'On A Friday' niet flitsend genoeg vond en Radiohead als naam met enige argwaan toeliet, onder het motto: alles beter dan 'On A Friday'. Radiohead bracht haar eerste single, Creep, uit in 1992, en het debuutalbum Pablo Honey in 1993. Hoewel aanvankelijk weinig succesvol, werd Creep een jaar later wereldwijd een grote hit. Later werd het door de band zelf verguisd.

In juni 2017, twintig jaar na het uitbrengen van OK Computer, verscheen een jubileumuitgave van het album met de titel OK Computer Oknotok 1997 2017. Op het album zijn de twaalf originele nummers van OK Computer geremasterd. Ook bevat het album acht B-kantjes en drie niet eerder uitgebrachte nummers van Radiohead.

Bron: Wikipedia
Foto: Raph_PH

https://www.radiohead.com/

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede