Robbie Williams

De carriere van zanger Robbie Williams (13-02-1974) begon in de boyband Take That waar hij van 1990 tot en met 1995 deel van uit maakte. Robbie ging solo verder en groeide uit tot een van de grootste popsterren van de jaren ’90 van de vorige eeuw. Hij heeft wereldwijd meer dan 55 miljoen platen verkocht en is in Engeland opgenomen in de UK Music Hall of Fame en werd zelfs betiteld als de ‘grootste artiest van de jaren negentig’. Zes van zijn albums staan in de top 100 meest verkochte albums in het Verenigd Koninkrijk. Hij won vijftien BRIT Awards (meer dan enig andere artiest) en zeven ECHO Awards. Vijftien jaar nadat hij was vertrokken uit Take That maakte hij samen met de band bekend dat ze weer samen aan de slag zouden gaan; in november 2010 verscheen er een nieuw album met de titel Progress. Williams ging tevens een jaar lang concerten geven met zijn oude band. Na de concertreeks verliet Williams de groep weer om zich toe te leggen op zijn solocarrière in 1996.

Zijn eerste single "Freedom", een cover van George Michael uit 1990, kwam uit in augustus 1996. NadatRobbie Williams Williams een tijd in een afkickkliniek had gezeten, kwam in 1997 de single "Old before I die" uit. Beide singles waren successen in Engeland. Dit zorgde voor de komst van zijn eerste soloalbum, Life thru a lens, later dat jaar. Life thru a lens bevatte zijn single "Old before I die" en flopte. H et laatste lied dat van Life thru a lens uitgebracht werd was "Angels". Dit lied zorgde voor de internationale comeback van Williams. "Angels" werd in februari 2005 door de Engelsen, tijdens de Britse muziekprijzen, verkozen tot beste lied van de afgelopen 25 jaar.

De Britse zanger heeft tijdens de coronacrisis gewerkt aan een nieuw album. Williams schreef maar liefst 20 nummers, die hij binnenkort hoopt uit te brengen. Naar eigen zeggen betreedt hij een pad dat hij niet eerder bewandelde: disco gemixt met dance en elektronische muziek. Dit meldt The Mirror. ,,Ik ben heel tevreden over mijn nieuwe nummers, omdat het echt anders is dan wat ik voorheen heb gedaan. Ik ben heel benieuwd wat mijn fans ervan vinden,” aldus Robbie.

Bezoek hier de website van Robbie Williams

Op 23 augustus 2020 was Robbie onze Sunday Morning Classic!

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede