Seal

Het was bij de Night of the Proms dat ik het genoegen had om Seal live te zien optreden. In één woord geweldig! Ik had mij plechtig voorgenomen om hem nog eens live te zien maar daar is het tot aan de dag van vandaag niet van gekomen. Ik doe het sinds die tijd met een aantal hele gave DVD's en natuurlijk zijn platen!

Op 21 juni 2020 was Seal te gast bij onze Sunday Morning Classics

Seal

Seal, artiestennaam van Seal Henry Olusegun Olumide Adeola Samuel (19 februari 1963), is een BritseSeal zanger. Zijn muziekgenre varieert van soul en pop tot rap en rock.

Seals muzikale carrière begon in 1989, toen hij een demo-opname uitbracht. In 1990 verzorgde hij de zang op de single Killer van Adamski, dat een nummer 1-hit werd in onder meer Vlaanderen en het Verenigd Koninkrijk. Daarna nam Seal zijn eerste solo-album op met de singles Crazy (dat in Nederland de nummer 1-positie behaalde), Future love paradise en The beginning.

Na deze successen verhuisde Seal naar Los Angeles en schoor hij bij wijze van nieuwe start zijn dreadlocks af. In 1994 kwam zijn tweede album uit met als eerste single Prayer for the dying. De tweede single Kiss from a rose maakte in eerste instantie weinig indruk, maar werd een jaar later alsnog een grote hit als liefdesthema van de film Batman Forever. Het nummer verscheen dan ook op de soundtrack van deze film.

In 1996 scoorde Seal een hit met de cover Fly like an eagle, oorspronkelijk een nummer van de Steve Miller Band. Hij nam deze versie op voor de soundtrack van de film Space Jam.

(bron: Wikipedia)

Bezoek Seal op zijn website.

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede