Simple Minds

De Simple Minds traden in 2017 op in Carré Amsterdam. Op het laatst besloten hiervoor een kaart te kopen en hiervan heb ik geen seconde spijt gehad. Ik dacht dat de magie wel een beetje voorbij zou zijn maar niets was minder waar; Alive and Kicking!

Op 15 maart 2020 lag het album " New Gold Dream" bij ons onder de naald bij de Sunday Morning Classics.

Simple Minds

De groep Simple Minds werd in 1977, aanvankelijk onder de naam Johnnie & the Self-Abusers, opgericht door Charlie Burchill, Jim Kerr, Brian McGee en Tony Donald. Hun vroege muziek, met o.a. invloeden van David Bowie en Magazine, vond erkenning binnen de newwavestroming. De eerste singles werden echter geen succes. De groep schoof op in de richting van de commerciële popmuziek.

Hun grote doorbraak kwam met het nummer Don't you (Forget about me) uit 1985. Met dit nummer had de groep in veel landen een nummer 1-hit. Dit nummer werd geschreven als soundtrack voor de Amerikaanse film The Breakfast Club. Het nummer werd ook een nummer 1-hit in de Verenigde Staten, tot op heden de enige grote hit die de band daar had. De Simple Minds is er nog steeds en is ook nooit echt weg geweest.

In oktober 2016 kondigde de band een nieuw album aan: Acoustic. Op dit album zijn een aantal hits van de band in een akoestisch jasje gestoken. In mei 2017 werd Carré in Amsterdam aangedaan. Een geweldig mooi en intiem optreden. In november 2017 werd een nieuw studio-album aangekondigd, Walk Between Worlds. Het album kwam op 2 februari 2018 uit en ging gepaard met een korte promotietour. De band deed tijdens deze tour onder meer de Ancienne Belgique in Brussel en Paradiso in Amsterdam aan.

(bron: Wikipedia)

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede