Tears For Fears

Er is een periode geweest dat ik Shout niet meer horen kon. Het was zo'n mega hit en ieder radiostation draaide het grijs. Zo ook de popprogramma's op TV. Zoveel jaar later gaat het weer prima en dat geldt niet alleen voor de single maar voor het hele album. Tears for Fears is voor mij het geluid van de jaren '80.

Op 1 december 2019 waren de mannen van Tears for Fears de drager van de titel Sunday Morning Classic met hun album "Songs from the Big Chair".

Tears For Fears

Tears for Fears is een Brits popduo gevormd door Roland Orzabal en Curt Smith. De band werd opgerichtTears for Fears in de vroege jaren tachtig. Oorspronkelijk begon Tears for Fears als newwave- en newromantic-groep. Graduate was de band waar Roland Orzabal en Curt Smith in zaten alvorens Tears for Fears op te richten. De naam van de groep is afgeleid van de primaltherapie bedacht door Arthur Janov waarbij patiënten worden aangemoedigd te schreeuwen (Shout, Shout, Let It All Out, naar hun nummer 1-hit), huilen en te slaan naar voorwerpen om hun gevoelens te uiten. Vandaar de naam "Tears for Fears". Tears for Fears kwam in 1983 met hun debuutalbum The Hurting. Veel liedjes op deze lp gingen over slechte jeugdervaringen van beide jongens. In 1985 verscheen het tweede album Songs from the Big Chair. Van dit album kwamen de succesvolle singles Shout (een nummer 1-hit in onder meer Nederland), Everybody Wants to Rule the World, Head Over Heels en I Believe.

Na het derde album gingen Orzabal en Smith met ruzie uit elkaar. Orzabal beweerde dat Smith de passie voor het muziekmaken verloren had en Smith beweerde dat Orzabal volledig geobsedeerd was door astrologie, hij nam zelfs astrologieboeken mee de studio in. Smith bracht een soloalbum uit, dat geen succes had. In 2004 kwam Tears for Fears weer bij elkaar. Het album Everybody Loves a Happy Ending verscheen in september 2004. De band ging op wereldtournee in 2004 en 2005. Het livealbum Secret World, uitgebracht in 2006 in delen van Europa, bevat een optreden in Parijs en drie studionummers (waaronder één nummer van Mayfield) als bonustracks, alsmede een extra dvd met daarop hetzelfde optreden als de cd.

In 2013 en 2014 bracht Tears for Fears on-line een drietal covers uit: Ready to Start (Arcade Fire), My Girls (Animal Collective) en And I Was a Boy from School (Hot Chip).

Bron: Wikipedia

www.tearsforfears.com

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede