The Jacksons

The Jacksons zelf heb ik helaas nooit live mogen zien. Daarentegen heb ik twee keer in het veld gestaan bij Michael Jackson. Een onvergetelijke ervaring. Zonder enige vorm van twijfel The King of Pop!

The Jacksons

The Jackson 5 (ook geschreven als The Jackson Five of The Jackson 5ive, afgekort als J5, en later door een wisseling van platenmaatschappij bekend als The Jacksons) was een succesvolle Amerikaanse popgroep uit Gary, Indiana. Het repertoire van de groep, actief van 1964 tot 1990, bestond voornamelijk uit r&b, soul, funk en later disco.

Het begon allemaal in Gary, Indiana. Joe Jackson, vader van alle negen Jackson-kinderen, richtte rond 1963 de groep "The Jackson Brothers" op, waarvan zijn zoons Jackie, Tito, Jermaine, Marlon en Michael de leden waren. Michael was toen zes jaar oud enThe Jacksons bespeelde de conga's. Zijn één jaar oudere broer Marlon bespeelde de tamboerijn en Reynaud Jones en Milford Hite, jongens uit de buurt, begeleidden de broers op keyboard en drums. In 1966 wonnen The Jackson Five (de naam was inmiddels veranderd en werd ook wel geschreven als The Jackson 5) een talentenjacht op een school in Gary. Jermaine zong een paar nummers van platenmaatschappij Motown en Michael zong nummers van James Brown. De groep had nog geen eigen nummers. Milford Hite en Reynaud Jones werden na deze talentenjacht vervangen door Johnny Jackson (geen familie) op drums en Ronnie Rancifer op keyboard. Na het winnen van verschillende talentenjachten meldde vader Joe Jackson zijn zoons aan voor een talentenjacht in het Apollo Theater in Harlem, New York. Ook deze talentenjacht wonnen zij en mede door het winnen van de vele talentenjachten tekenden The Jackson Five in november 1967 een platencontract bij platenlabel Steeltown Records. Daar namen zij hun eerste singles op: I'm a Big Boy en We Don't Have to Be Over 21.

De jonge Michael bleek al snel het grootste talent van de groep te zijn. Het was in eerste instantie de bedoeling dat zijn oudere broer Jermaine de leadzanger zou worden, maar Joe Jackson koos er toch voor om Michael voorop te zetten. Jermaine speelde basgitaar.

De solocarrière van Michael was erg succesvol. In september 2001, bijna zeventien jaar na hun laatste optreden, kwamen alle zes de broers van The Jacksons weer bijeen voor twee optredens in de Madison Square Garden in New York, omdat Michael 30 jaar in het vak zat. De optredens lieten zien dat The Jacksons het nog steeds in zich hadden om te performen, maar na deze optredens trokken de broers zich weer terug.

Na de dood van hun jongere broertje Michael, ontvingen The Jacksons vele e-mails en brieven van fans van over de hele wereld, waarin meerdere malen gevraagd werd of de broers weer op tournee wilden gaan. In april 2012 kwam het bericht naar buiten dat Jackie, Tito, Jermaine en Marlon op tournee zouden gaan in de Verenigde Staten. De Unity Tour bevat enkele nummers van Michael, Jermaine, en van The Jackson 5/The Jacksons. De tournee werd enorm succesvol!

Motown 25

Zoek het optreden van The Jacksons en Michael Jackson tijdens Motown 25 eens op (25 maart 1983). Michael deed daar voor het eerst zijn befaamde Moonwalk en de show die hij samen met zijn 5 broers gaf is er een om bij te schrijven.

bron: Wikipedia

#top2000
#motown25

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede