The Righteous Brothers

Amerikaans duo, bestaande uit Bill Medley en Bobby Hatfield, dat in 1965 twee Top 10-hits scoort met 'You've Lost That Lovin' Feeling'. In 1988 staat 'You've Lost That Lovin' Feeling' opnieuw in de Top 10. The Righteous Brothers voeren eind 1990 de Nederlandse hitlijsten aan met 'Unchained Melody', een muzikale bijdrage aan de Demi Moore-film Ghost.

Bobby 'Blonde Bomber' Hatfield en Bill Medley richten in 1962 de Righteous Brothers op. De debuutsingle 'You've Lost That Lovin' Feeling' wordt direct een hit. In de jaren die volgen scoren ze onder meer met 'Unchained Melody' en 'Soul Inspiration' wereldhits. 

Terug

In 1968 gaat het duo uit elkaar. Zes jaar later besluiten ze om toch weer samen op te treden. In 1990 wordt 'Unchained Melody' opnieuw een hit dankzij Ghost, een film met Patrick Swayze en Demi Moore. Bobby Hatfield wordt in november 2003 dood aangetroffen op een hotelkamer in Kalamazoo (Amerika).

Bill Medley treedt vandaag de dag nog steeds op en heeft in 2023 een Righteous Brothers tour gedaan met Bucky Heard in de VS

Top 2000

In de 23e editie van de Top 2000 staat het duo op nummer 873 met Unchained Melody.

Sunday Morning Classic

Op zondag 24 september 2023 stonden The Righteous Brothers op ons Sunday Morning Classic podium met wat ons betreft hun beste album: You've Lost That Lovin' Feelin' uit het geboortejaar van deze platenbaas 1965.

You've Lost That Lovin' Feeling' is het eerste wapenfeit van The Righteous Brothers in ons land. De single staat in het voorjaar van 1965 in de top 10 van de Top 40. Het echtpaar Barry Mann en Cynthia Weil schrijft dit nummer op verzoek van Phil Spector. Het is geïnspireerd op ‘Baby I Need Your Loving’ van The Four Tops.   De zang van Bill Medley en Bobby Hatfield is ronduit fenomenaal. Hun stemmen vullen elkaar aan op een manier die zeldzaam is in de muziekwereld. De diepte en het bereik van hun vocalen tillen dit nummer naar ongekende hoogten. 

Alle betrokkenen herinnerden zich dat de opname een eeuwigheid duurde - en toen ze het nummer terugspeelden, ging het ook voor altijd door, een epos van vier minuten dat veel verder ging dan de 180 seconden of zo die de meeste popsingles van de dag beperkten. Spector wilde "You've Lost That Loving Feeling" echter niet bewerken. Wat hij bereid was te doen, was de laatste twee cijfers van de werkelijke lengte van het nummer omkeren en radio-dj's de langste 3,05 van hun leven geven. Het duurde blijkbaar enkele weken voordat veel programmadirecteuren erachter kwamen waarom hun strak geprogrammeerde shows plotseling overliepen, maar tegen die tijd was "You've Lost That Loving Feeling" al in het bewustzijn vermalen. Het werd niet geknipt, het kon niet worden geknipt, en op 6 februari 1965 werd "You've Lost That Loving Feeling" officieel de langste plaat ooit die bovenaan de Billboard-hitlijst stond.

De overige typische jaren '60 nummers (covers) op het album zijn leuk en best heel aardig om naar te luisteren, maar hebben de hitlijsten destijds niet gehaald.Desalniettemin hebben we door de titelsing er toch voor gekozen om dit album de titel Sunday Morning Classic te geven. 

Hieronder staan de beste albums van The Righteous Brothers. Mocht je op zoek zijn naar een specifiek album laat het ons dan weten. We gaan graag voor je op zoek!

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede