Wham!

Na het uitkomen van het debutalbum Fantastic in 1983, kwam Wham! in 1984 met Make it Big. Het album werd een groot succes over de gehele wereld. Het album behaalde de eerste plaats in de Britse, Amerikaanse en Nederlandse hitlijsten.

Het album bracht succesvolle singles als "Wake Me Up Before You Go-Go", "Freedom", "Careless Whisper"Wham! en "Everything She Wants" voort. "Careless Whisper" is het debuut van George Michael als solo-artiest en uitgebracht in augustus 1984. Het nummer kwam uit terwijl hij nog deel uitmaakte van Wham!. Hij schreef het nummer samen met Andrew Ridgeley, het andere lid van Wham!. Omdat het nummer niet in de stijl van Wham! zou passen werd het als solo-project van George Michael. George Michael wilde graag wat meer volwassen muziek maken. Om die reden werd in de lente van 1986 het uit elkaar gaan van de groep aangekondigd. Op 28 juni 1986 gaf de groep voor 72.000 man een groots afscheidsconcert in het Wembley Stadion. Als afscheidssingle werd The Edge of Heaven uitgebracht, opnieuw een nummer 1-hit in vele landen (bron: Wikipedia).

Er gingen geruchten dat Wham! nog een keer bij elkaar zou komen. Helaas is dat door het overlijden van George Michael in 2016 niet meer mogelijk gebleken.

Op 16 februari 2020  lag het album " Make it Big"  bij onze onder de naald tijdens de Sunday Morning Classics.

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede