Yazoo

Voordat Vince Clarke samen met Alison Moyet startte met Yazoo zat hij in Depeche Mode (één van mijn favoriete bandjes). In 1979 vormde hij samen met Martin Gore de groep French Look, later hernoemd in Composition of Sound. Vince Clarke was in eerste instantie de zanger. Clarke verliet Depeche Mode vlak na het uitbrengen van het eerste album. In 1983 ging Yazoo uit elkaar. Alison Moyet begon toen een succesvolle solocarrière.

Yazoo

Yazoo is een Britse elektropopband, die begin jaren tachtig in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Nederland een aantal toptienhits behaalde.

De band werd gevormd in 1981. De naam 'Yazoo' werd aangedragen door Alison Moyet, die het woord Yazoohad aangetroffen op de labels van haar favoriete platen; Yazoo is een klein Amerikaans platenlabel dat opnamen van de bluespioniers uit het zuiden van de VS opnieuw uitbrengt. Dat label was op zijn beurt vernoemd naar de Yazoo Lands, een gebied in het zuiden van de VS. Omdat de naam in de VS dus al in gebruik was, moest de band daar een andere naam gebruiken. Ze werden er bekend als Yaz.

Hun grootste hits waren de singles Only You (later gecoverd door onder andere The Flying Pickets), Don't Go en Situation. In Nederland is daarnaast het nummer Mr. Blue bekend door de uitvoering van RenéKlijn. Yazoo is beïnvloed door bands als Kraftwerk, maar brachten een tikje blues erin met de gevoelige stem van Moyet, en disco met een vleugje new wave. De band stopte in 1983 waarna Moyet een succesvolle solocarrière startte. Vince Clarke ging eerst door met The Assembly, maar beleefde grotere successen met Erasure.

In 2008 kwamen ze weer kort bij elkaar voor een Yazoo Reconnected reünietour door het Verenigd Koninkrijk, enkele Europese landen en de Verenigde Staten. Ook kwam een speciale cd-verzamelbox In Your Room uit met geremasterde en 5.1-versies van de albums Upstairs at Eric's en You and Me Both, aangevuld met remixen en een dvd met interviews en videoclips. De box werd gepromoot met enkele speciale edities op vinyl en cd.

bron: Wikipedia

http://yazooinfo.com/

In 1980 werd zanger Dave Gahan toegevoegd aan de band en werd de naam weer veranderd in Depeche Mode.

Clarke verliet Depeche Mode vlak na het uitbrengen van het eerste album.  In 1983 ging Yazoo uit elkaar, waarna Alison Moyet een succesvolle solocarrière begon.

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede