Wie is Frits Willemsen?

De muzikale carrière van Frits Willemsen begon in 1976 bij Fresi Disco aan de Lange Bisschopstraat in Deventer, zo valt te lezen in een artikel in het voorjaarsnummer 2013 van de Roalter Wind. Frits Willemsen RaalteZijn carrière kende een vliegende start, want na drie maanden werd hij al gevraag filiaalhouder in Den Bosch te worden. In 1979 verkaste Willemsen terug naar het oosten des lands en werd bedrijfsleider bij het filiaal van de keten Walk In in de Herenstraat in Raalte. Toen daar in 1980 personeel weg moest, was het volgens de regel Last In First Out, Frits die moest vertrekken. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus begon Willemsen in 1981 zijn eigen platenzaak aan de Molenhof in Raalte. Dat was de periode dat ik in beeld kwam. Als 16-jarige liep ik de deur plat en kreeg ik blaren op mijn vingers van het " door de LP's gaan". Als vaste klant van Frits mocht ik zelf de platen op de draaitafel leggen om ze vervolgens te beluisteren. Bij de opening van zijn winkel had hij de leden van Spargo uitgenodigd. De gesigneerde single heb ik vanzelfsprekend nog steeds in mijn bezit. De handtekening die door Lilian Day Jackson op mijn hand was gezet verdween na enkele dagen.

Als groot fan van The Beatles had Frits alle songteksten getypt (zo moest dat toen nog) en gebundeld in een boekje.

Het ging Willemsen voor de wind want in 1983 verhuisde hij naar een groter pand aan de Molenhof om in 1987 naar Herenstraat 10 te verhuizen. In 1995 besloot Willemsen het bijltje er bij neer te gooien. Willemsen werkte daarna nog een aantal jaar voor het Raaltse Music Centre, maar stopte in 1999 definitief als muziekverkoper.

De Roalter Wind

In 2013 gaf de toen 60-jarige Frits Willemsen een interview in de "Roalter Wind". Via onderstaande hyperlinks kun je het interview teruglezen.

  1. Frits Willemsen in "Roalter Wind”
  2. Frits Willemsen in "Roalter Wind”
  3. Frits Willemsen in "Roalter Wind”

Frits, dank je wel voor de mooie herinneringen!

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede