Om onze films te zien moet u inloggen

Log in met uw e-mailadres.

The English Patient

The English Patient
Datum14-10-2023
Tijd19.00 uur
Beschikbaar16
Prijs€ 12,50
Aantal

Bereid je voor op een lange zit...

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt een vliegtuig met twee personen neergeschoten boven de woestijn. Alleen de piloot, Laszlo de Almásy, overleeft maar loopt ernstige brandwonden op. Nomaden brengen hem naar een ziekenhuis, waar hij niet in staat lijkt om te zeggen wie hij is. Hij komt bekend te staan als The English Patient en verpleegster Hana ontfermt zich over hem. Tijdens hun gesprekken ontvouwt zich langzaam de ware toedracht tot het ongeluk.

" De beste film sinds 25 jaar"

The English Patient is goed ontvangen bij de pers en trok een groot publiek naar de bioscoop. De film wordt vooral gewaardeerd voor zijn esthetiek: de cinematografie van John Seale, vaak vergeleken met die van de films van David Lean, de montage van Walter Murch, de complexe verhaallijn en de sterke acteerprestaties. De film wordt door zijn succes en hoge production values gezien als een triomf voor de onafhankelijke film, ook al is de film eigenlijk gefinancierd en gedistribueerd door Disney.

De film kreeg vele prijzen, waaronder twaalf Oscarnominaties. Dit is niet verwonderlijk: de film werd uitgebracht in november, een tijd waarin veel mogelijke Oscarkanshebbers worden uitgebracht, en een intensieve reclamecampagne zette de film neer als een film die het verdiende om dé Oscarwinnaar van het jaar te worden. Uiteindelijk werd de film beloond met negen Oscars, waaronder die voor Beste Film en Beste Regie. Kirstin Scott Thomas kreeg een nominatie voor Beste Actrice, en Ralph Fiennes voor Beste Acteur. Juliette Binoche won de Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol, waarbij ze onder andere favoriet Lauren Bacall (genomineerd voor The Mirror Has Two Faces, en nog nooit een Oscar gewonnen) achter zich liet.

Regie:Anthony Minghella
Acteurs: Juliette Binoche, Ralph Fiennes, Kristin Scott Thomas

Genre: romantiek
Duur: ca. 162 minuten
Leeftijd: 12+
Jaar van uitkomen: 1996

Deel deze pagina

WhatsApp

Volg ons online

WhatsApp
»

© 2021 De Platenbar Groede